tiistai 27. marraskuuta 2012

Virkattu pitsimatto

Olen kova innostumaan. Aloitan helposti uusia projekteja, mutta niiden loppuun saattaminen on joskus kovin haasteellista. Teen yleensä käsityöprojektini ilman ohjeita, koska inspiraation iskiessä ohjeet tuntuvat turhilta. :) Blogin alkajaisiksi olisi kivaa esitellä joitakin vuosien varrella tehtyjä töitä, mutta aika paljon on käynyt niin, että olen tehnyt käsitöitä lahjoiksi, unohtanut kuvata ne ja sitä myötä tavallaan unohtanut, mitä kaikkea olenkaan tehnyt.


Juuri tällä hetkellä en ehdi tehdä käsitöitä niin paljon kuin haluaisin (eli täysipäiväisesti), mutta pikkuhiljaa aina jotakin valmistuu. Hmmm, joululahjajuttujen esittely tässä blogissa voi tosin olla melko pulmallista...

Tässä kuitenkin yksi (tai tavallaan kaksi) työtä, jotka olen tässä reilun vuoden sisään tehnyt ja muistanut kuvata!
Tein ystäväpariskunnalle virkatun pitsimaton mustasta ontelokuteesta (Kauhavan Kangasaitan Lilli). Tein tämän maton poikkeuksellisesti ohjeesta, jonka bongasin Kotivinkin 101 Ideaa- lehdestä (joka muuten on aivan loistava lehti!) Maton ohje odottelee sinua täällä.

 Ostin ensimmäistä mattoa varten neljä vyyhtiä mustaa ontelokudetta, joista syntyikin ensimmäinen matto... Ja samalla positiivinen ongelma: kaksi vyyhtiä jäi täysin koskematta, vaikka ohjeen mukaan mattoon piti kulua 3,5-3,8 kiloa ontelokudetta.

Tässä ensimmäinen matto ennen paketoimista ja lahjan antamista


Höyrytys keittiön lattialla lakanan päällä. Kerroksen vaihtumiskohta tosin näkyy ikävästi, ohjeen mukaan kerrosta vaihtaessa piti tehdä kolme ketjusilmukkaa...



Hauskat häät tanssittiin ja meni muutama kuukausi, ja saimme kutsun talvihäihin. Kädentaitoja arvostavalle parille tuumailimme lahjaa hetken aikaa, mutta päätin että lähden kokeilemaan ohjetta toistamiseen. Ajattelin että ensimmäisen maton kohdalla valtaisa ero kuteen menekissä saattoi johtua siitä että tein itse jotakin väärin (luin ohjetta väärin tms.). Niin kuitenkin kävi, että sain aivan kevyesti tehtyä kuteista toisenkin maton, joka on erään toisen keittiön lattialla erittäin huonossa kuvassa tässä:


Kerroksen vaihtumiskohta on paljon huomaamattomampi, eikös?

Muutin ohjetta tähän toiseen mattoon sen verran, että kerrosta vaihtaessani virkkasin vain kaksi ketjusilmukkaa kolmen sijaan, mielestäni kerroksen vaihtokohdasta tulee näin siistimpi. Matto tulee höyryttää huolella, koska se aaltoilee jonkin verran... Ehkä kosteana muotoilu saisi sen pysymään paremmin muodossaan?


Tänä syksynä näin muuten kivan sovelluksen tästä matosta Pirtin Kehräämössä, siellä matto oli virkattu villalangasta ja se oli kevyesti huovutettu. Se näytti tosi kotoisalta, hempeältä ja romanttiselta! Pirtin Kehräämön sivuilta ei löytynyt kuvaa matosta, mutta sivuilla (ja myymälässä!) kannattaa toki vierailla. Pirtin Kehräämön sivut löytyvät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti