sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Oudot kuteet piiloon

Nyt tuli vastaan tekniikka, joka vei heti mennessään. Monta kertaa sai työn aloittaa, purkaa ja aloittaa uudestaan, ennen kuin oli aloitukseen sen verran tyytyväinen, että saattoi jatkaa. Aloituksessa vaikeaa oli se, että alkukohdasta tahtoo tulla melkoinen möhkylä ja esteetikko sisälläni ei tahtonut siihen taipua.

 Aloitin ensin pyöreää työtä (josta voisi tehdä vaikka kulhon). Sisällä vanhasta lakanasta leikattua suikaletta ja ohutta trikookudetta. Kun homman saa sujumaan, tekeminen on valtavan mukavaa! Sisällä olevaa kudetta "piilotetaan" punomalla päällä olevaa kudetta numeron 8 muotoisesti kuteen ja edellisen kerroksen päälle. Työstä tulee napakka ja siihen saa helposti työstettyä haluamansa reunat.
Ensimmäinen kokeilu.

Noh. Pesänrakentaja minussa innostui ihan tosissaan. Olemme ajatelleet, että perheen uusi tulokas viettäisi yönsä (tai ainakin osia öistä) jonkinmoisessa riippumatossa. Koska olemme niin hirvittävän käteviä käsistämme, ajattelimme valmistaa sellaisen nukkumapaikan itse. Olin pitkin kevättä ajatellut riippumattoasiaa ja päätynyt siihen, että jämäkkä, korinkaltainen nukkumapaikka olisi ehkä paras. Yani rakentaisi sille jalat, ja siinä perijä saisi keinua rauhaisia uniaan yöt läpeensä. Kuulostaa hyvältä (ja realistiselta).

Tämä tekniikka sopii nukkumapaikkatarkoitukseen paremmin kuin hyvin! Iloisen värisiä trikookuteita minulla on kaapit täynnä ja äitiysloman alkaessa olisi ihanaa puuhastella tällaisen parissa. Tämä projekti on siis vasta alussa, ja jatkoa sille on tulossa melko pian (toivottavasti ennen kuin pikkuinen ennättää syntyä!).

Soikea aloitus sopii riippumattoon paremmin kuin pyöreä. Aloitukseen en vieläkään ole täysin tyytyväinen, mutta tässä tapauksessa keskusta jää patjan ja nukkujan alle, katseilta piiloon.

Juttelin hankkeesta äidilleni, ja hän oli kirpparilla törmännyt leveähköön mainosnauhaan, joka on valmistettu jostain tekokuidusta. Rulla oli maksanut euron verran ja sain sen kokeiluun, josko se sopisi tähän punomiseen. Nauha tekee korista todella tukevan, ja on hirmu helppoa kun se on suoraan sopivan levyistä. Rumaahan se on, muttei onneksi näy nättien kuteiden alta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti